Site in englishزبان فارسی

صفحه نخستمقاله هاگفت و گوهاسخنرانی هادرس هاکتاب هایاد داشت هابیانیه هانقد و نظرزندگی نامهعکس هاتماس

---

سه کلید واژه رسانه های مستقل

نسیم بیداری، شماره 22، آذر 1390

 

در نخستین سال انتشار نسیم بیداری با این نشریه آشنا شدم و در دوشماره آن مطالبی از من انتشار یافت. در آغاز، نسیم بیداری برپایه محتوای آن، نشان می داد نشریه ای متکثر و چند صدایی با تمرکز به موضوع های بنیادی و نظری است. پس از چندی، نشریه رویکردی تاریخی پیدا کرد و نوشته های نظری در باره فلسفه، سیاست ، دین ، اخلاق و موضوع های فرهنگی و اجتماعی در آن کاستی گرفت.البته نسیم بیدار در طول حیات خود نشان داده است که رویکردی نو و انتقادی را در عرضه مطالب دنبال می کند و از همین رو نشریه ای پر مخاطب و تاثیرگذار است.

به باور من، اگر نسیم بیداری توازن و تعادلی در عرضه موضوع های نظری ( فلسفی، سیاسی، دینی، اخلاقی و فرهنگی) و هم چنین تاریخی و اجتماعی در پیش بگیرد ، در زمستانِِِِ دراز عسرت اطلاع رسانی در ایران امروز، می تواند به گونه ای موثرتر رسالت مطبوعاتی خود را به انجام برساند. البته اتنظار می رود این نشریه در حد امکان هم چنان سیاست چند صدایی را دنبال کند و اندیشه های جریان های فکری متفاوت را از سنت گریان ، محافظه کاران وملی گرایان گرفته تا چپ گرایان ، دمکراسی خواهان و دمکرات های لیبرال را بازتاب دهد. این رویه دوراندیشانه و خردمندانه، می تواند آرام آرام به تقویت فرهنگ گفت و گو میان جریان های گوناگون فکری  در ایران کمک کند. تاکید می کنم که گفت و گو، کلید اصلی نیل به وفاق در جامعه است . بدون دستیابی به وفاق ، ایران نمی تواند فرایند گذار به دمکراسی را به گونه ای طبیعی و پیش رونده طی کند. پس می باید تلاش دربالابردن سن عقل ایرانیان بویژه نخبگان و حاکمان را تا رسیدن به موقعیت گفت وگوی ملی، جدی گرفت.

برای دست اندرکاران نسیم بیداری درادامه خدمت به مردم و میهن توفیق آرزوی می کنم. به باور من، صبوری، تحمل و امید، سه کلید واژه رسانه های مستقل در ایران امروز است که می باید آنها را همواره در خاطرزنده نگاه داشت.

---

 

    

 

 

 

 

 

   
بالای صفحهصفحه نخست